O kmetiji

Vinogradništvo in vino

se na kmetiji beleži že od leta 1899 naprej. Še danes je na vpogled takrat izdan posestni list z malo manj kot dvema hektarjema vinograda na dvajset hektarskem posestvu, v takrat imenovani občina Podverh, davčnem okraju Lihtenvald in deželi Steiermark.

Tradicija v vinogradništvu in vinarstvu se iz generacije v generacijo na kmetiji ohranja, širi in nadgrajuje.

Turizem na kmetiji

smo dodali leta 1991 in ga skozi leta širili in izpopolnjevali, saj se z vinarstvom dopolnjuje in doda vrednost vinu, ki je zagotovo najboljše prodan skozi kozarec na mizi. Izbrali smo statusno obliko dopolnilna dejavnost na kmetiji, pričeli z vinotočem, se širili v izletniško in nastanitveno obliko turizma.

Praznujemo že 30 let turizma na kmetiji. Danes je gostom na voljo lep, topel, prijeten ter funkcionalen objekt, delo domačega zidarskega mojstra, z 10 dvoposteljnimi sobami, za sprostitev infra in finska savna, skupni družabni prostor in lepa velika jedilnica. Pomembno vlogo pa ima še velika pokrita kamnita terasa skupaj z neomejeno veliko zelenimi površinami, kjer se gostje zelo radi zadržujejo, najdejo svoj mir in počitek.

Originalnost, iskrenost in pripadnost vseh generacij na kmetiji, začutijo gostje, ko jih peljemo v 150 let staro, še originalno, kamnito vinsko klet in hišno zbirko treh generacij, četrta generacija po vrsti, pa že pridno prevzema obveznosti. Domače nagrade in priznanja iz tujine za vina, sokove in ostale pijače so odlična potrditev in še boljša vzpodbuda za naprej.

 

Kako do nas?